Bestaat er ook een verzekering voor je tuinmeubelen?

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent dat we binnenkort weer heerlijk buiten kunnen zitten. Ben je al begonnen met het klaarmaken van je tuin? Heb je je terras weer van het onkruid ontdaan en heb je al nieuwe planten gekocht zodat je je eigen groene oase kunt creëren? Wanneer je optimaal van het mooie weer wilt genieten, is het fijn om een goede tuinset te kopen. Echter, dit is duur en dus is het goed om te weten dat je je tuinset ook kunt verzekeren. We horen je denken: toch niet weer een nieuwe verzekering afsluiten? Het goede nieuws is dat je je tuinmeubelen gewoon kunt meeverzekeren met je woonverzekering. Wat je precies nodig hebt om je tuinmeubelen en je tuinhuisje goed te dekken, leggen we je in dit artikel graag uit. Een polis afsluiten is een fluitje van een cent.

Sluit hoe dan ook een goede inboedelverzekering af

Wanneer het gaat over een woonverzekering, denken veel mensen dat we het hier enkel hebben over je woning en de spullen die in je huis staan. Dat is weliswaar correct, maar onder een woonverzekering valt meer. Je tuin is namelijk ook onderdeel van je woning en dus vallen je tuinmeubelen bijvoorbeeld ook onder de Univé inboedelverzekering. Net zoals voor de spullen die in je huis staan, geldt ook dat wanneer je tuinmeubelen door een ongelukje beschadigd raken, je de schade gewoon kunt claimen bij je verzekeraar. Denk bijvoorbeeld aan schade door extreme weersomstandigheden, door een inbraak, maar ook door een ongelukje dat je zelf veroorzaakt hebt. Neem daarom altijd een inboedelverzekering omdat een ongelukje in een klein hoekje kan zitten. De kosten kunnen echter snel oplopen en dan is het prettig dat je die uit je verzekering kunt halen.

Je tuinhuisje valt onder je opstalverzekering

Wanneer je een eigen huis hebt, is het belangrijk om niet alleen een inboedel-, maar ook een opstalverzekering af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld een opstalverzekering van Univé nemen. Met dit pakket verzeker je de structuur van je huis. Wat wordt hiermee bedoeld? Dat alles wat onder de noemer ‘huis’ valt, gedekt wordt door je verzekering. De bijgebouwen van je woning, vallen ook onder deze polis. Dat betekent dat wanneer je dus schade hebt opgelopen aan je tuinhuisje, je ook je opstalverzekering kunt gebruiken om de schade weer te herstellen. Zo weet je zeker dat je niet zelf voor de kosten opdraait wat je heel veel geld kan besparen. Bekijk ook de aanvullende verzekeringen even om te zorgen dat je optimaal gedekt bent. Hoe beter je namelijk verzekerd bent, hoe minder risico je zult lopen.

Een goede woonverzekering is het perfecte vangnet

Je merkt het: een goede woonverzekering is alles wat je nodig hebt om vele risico’s op te vangen. Waarom zou je namelijk het risico lopen op torenhoge kosten wanneer je deze ook kunt afwenden door middel van een goede woonverzekering? Of het nu gaat om je woonplezier, of het behoud van je tuinmeubelen; met een woonverzekering op maat kun je schade eenvoudig claimen en dus gelijk herstellen. Kijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je je polis kunt samenstellen. Heb je het perfecte pakket weten te vinden, dan kun je met een paar klikken kun je van je selectie een feit maken. Zo ben je niet alleen klaar voor de zomer, maar heb je ook op de lange termijn een stukje gemoedsrust bereikt.

Plaats een reactie